C.M.S.

Wij zijn een fervent voorstander van een Content Management Systeem (CMS), omdat de gebruiker de inhoud van de website eenvoudig aan kan passen zonder het ontwerp zelf aan te tasten.

Hierdoor kan men dus een zeer actuele website verkrijgen zonder veel technische rompslomp.Dergelijke systemen zijn er vanaf heel eenvoudig en betaalbaar tot zeer complex en kostbaar. Heel vaak zijn de benodigde scripts gratis te verkrijgen, doch het implementeren, programmeren en testen is tijdrovend.

Als u zelf enige kennis heeft van tekstverwerking en FTP gaan wij meestal uit van een website waarbij ontwerp en inhoud gescheiden zijn, terwijl men de inhoud met een eenvoudige, gratis editor kan aanpassen en op de server kan plaatsen. Een eenvoudige, betrouwbare methode zonder hoge investering.

Als u alleen de teksten wilt aanpassen maken wij vaak gebruik van een zgn. weblog script. Hierbij heeft u vaak geen mogelijkheden qua tekstopmaak etc.

Daarom introduceren wij binnenkort een aantal C.M.S. systemen welke u wel voldoende mogelijkheden bieden zonder al te hoge investeringen en technische moeilijkheden. Het gemak dient immers de mens!

Wij onderzoeken momenteel de mogelijkheden van CityDesk, SnippetMaster en NextCMS. Het eerste wordt inclusief database op uw eigen PC geinstalleerd, het tweede is bedoeld om on-line, via uw browservenster, de inhoud van uw site aan te passen en het laatste systeem is gebaseerd op een XML database welke op de webserver wordt geinstalleerd. Eventueel zijn er nog uitgebreidere systemen leverbaar, waarbij u bij uw hostingprovider in ieder geval dient te beschikken over een MySQL database ondersteuning.

Al deze systemen worden door ons geleverd inclusief nederlandstalig manual en instructie. Mocht u niet beschikken over een fotobewerkingsprogramma wordt ook dat (kostenloos!) meegeleverd. Binnenkort volgt meer nieuws over bovengenoemde systemen, inclusief demopagina's, screenshots etc.