Hosting

Om uw website te kunnen publiceren heeft u 2 dingen nodig: een eigen domeinnaam om gevonden te worden en een webserver om uw website op te kunnen plaatsen.

Wij adviseren u graag vrijblijvend en kostenloos over beide, zeer belangrijke aspecten.

Een domeinnaam dient zowel bij uw firmanaam te passen en, als het even kan, ook nog betrekking te hebben op uw activiteiten of vestigingsplaats om hoger te scoren bij de zoekmachines. 

Voor uw webserver (hosting) is het van belang in te schatten hoe groot de website is welke u daarop wilt plaatsen, hoeveel bezoekers (dataverkeer) u verwacht en ook welke technische mogelijkheden (CGI scripts, PHP scripts, database etc.) er voor uw website vereist zijn. Ook hier staan wij u, belangenloos, graag terzijde.

 

Om u alvast een prijsindicatie te geven: een .nl domeinnaam kost ca. 25 euro per jaar, de éénmalige set-up kosten bedragen meestal 15 euro. Goede, maar eenvoudige hosting kost u nog geen 10 euro per maand. Mocht u uw domeinnaam en hosting al een paar jaar geleden hebben geregeld kan het geen kwaad om de prijzen hier en daar eens te vergelijken aangezien de prijzen tegenwoordig aanzienlijk lager zijn.